Pastinaaksoep uit La Cantina
8 september 2019 2023-01-20 14:28Pastinaaksoep uit La Cantina
Aletta maakt elke zaterdag de heerlijkste gerechten voor ons in de keuken van La Cantina bij Watletjenu. Ze deelt met ons het recept voor haar pastinaaksoep (met eigen bouillon).
Ingrediënten:
1 grote ui
4 –5 pastinaken
1 prei
2 knoflooktenen
Een stukje gember
Komijn (gemalen)
Keltisch zeezout
Kokos–of olijfolie
Voor de groentebouillon:
Schillen en resten van de biologische groente die je de afgelopen dagen hebt gebruikt (alles behalve koolsoorten, want die hebben een te dominante smaak).
Kombu
Foelie
Dadel
Laurier
Jeneverbes
Bereiding:
Maak eerst de groentebouillon: Verwarm een pan. Voeg olijfolie toe. Als de olie heet is, voeg dan de schillen toe. Doe er een stukje kombu, foelie, wat laurierblad, een dadel en een (gekneusde) jeneverbes bij. Voeg een schepje Keltisch zeezout toe. Laat alles even bakken tot het lekker pruttelt. Voeg ongeveer anderhalve liter water toe. Breng het aan de kook en laat het 20 minuten op een zacht vuur staan. Daarna kun je de bouillon zeven en de kombu afspoelen. Deze kun je nog veel vaker gebruiken.
Maak nu de Pastinaaksoep: Schil de ui en snij hem in halve ringen. Was de prei en snij de prei in schijfjes. Pel en rasp de knoflook, schil en rasp de gember. Haal de bovenkant van de pastinaak er af. Schil de pastinaak of borstel hem met de groenteborstel en snij de pastinaak in stukken. Verhit de panen als deze heet is, voeg dan de olijfolie toe. Als de olie heet is, doe dan de ui in de pan. Als de ui glazig begint te worden, voeg dan de prei, gemalen komijn, knoflook en gember toe. Laat een paar minuten bakken en voeg dan de pastinaak toe. Laat de pastinaak een minuut of 5 mee bakken op een zacht vuur. Voeg de groentebouillon toe en wat keltisch zeezout. Laat het geheel zachtjes garen. Pureer de soep en proef wat er nog mist. Garneer met bijvoorbeeld verse peterselie.
Eet smakelijk!!!
Volg Max en Aletta op:
Instagram: lacantina | watletjenuinfo@watletjenu.nl | www.watletjenu.nl