Bietenbrood met Karwij
11 november 2021 2023-01-20 14:24Bietenbrood met Karwij
Een recept van Yotam Ottolenghi
Ja, we weten het allemaal, deze topkok maakt de beste recepten! Dit recept komt uit het boek Simpel en heeft Marion Pluimes getest tijdens de kookweek van de Groenekookacademie in Limburg. Wij vonden hem superlekker!
Ingrediënten:
- 50 gr havervlokken
- 1 theel gedroogde tijm
- 40 gr pompoenpitten
- 2 theel karwijzaad
- 2 theel nigellazaad
- 100 gr speltbloem
- 100 gr volkoren meel
- 2 theel bakpoeder
- 200 gr rauwe rode biet
- 2 eieren
- 80 ml olijfolie
- 80 gr zure room
- 20 gr Parmezaan
- 120 gr jonge geitenkaas
- zout
Bereiden
verwarm de oven voor op 180ºC
vet een cakevorm in met olijfolie
meng de havervlokken, tijm, pompoenpitten, karwijzaad en nigellazaad
schil de biet en rasp fijn
meng in een andere kom bloem, meel, bakpoeder en zout
roer dit met een garde zodat alles goed verdeeld is,
voeg de bietenrasp en het zaden mengsel toe, houd 1 eetl zaden apart
zet apart en roer nog niet door elkaar
meng in een derde kom ei, olie, zure room en parmezaan
doe het meelmengsel erbij en schep goed om
snijd blokje van de geitenkaas en voeg toe
doe in de bakvorm, bestrooi met het overgebleven zadenmengsel
bak 40 min. en dek af met aluminiumfolie of een plaat en bak nog 40 min.
laat 5 min. in de oven staan en laat 20 min. afkoelen voor het aansnijden